أمونة إدارة المنتدى
عدد المساهمات : 175 تاريخ التسجيل : 13/03/2010 العمر : 37 الموقع : bntmisurata.yoo7.com
| موضوع: طريقة عمل السويسرول ييييييييييييم الأربعاء نوفمبر 24, 2010 4:27 am | |
|
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] المقادير:-
4 بيضات. 3/4 كوب دقيق. كوب سكر. ملعقة صغيره خميرة حلويات. ملعقة صغيرة فانيليا. رشة ملح.ملعقتان زيت مربى للحشو. أوتحشى حسب الرغبه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الطريقة:-
1ـ اضربي البيض بالمضرب كويس لغاية ما حجمه يزيد، ثم تضيفي السكر واضربيه تاني بالمضرب لغاية ما تلاقي البيض لونة افتَح وعمل زي الكريمة
2ـ ضيفي الفانيليا والملح للبيض والسكر واخلطيهم مع بعض كويس وبالراحة جداً، ثم ضيفي كمية الدقيق شوية شوية مع التقليب المستمر من تحت لفوق وبهدوء جداً.
3ـ أحضري الصينية مدهونة سمن وحطي فيها ورق زبدة ورشي عليها طبقة من الدقيق، وبعدين صبي فيها العجينة وافرديها كويس جداً بحيث يكون سمك العجينة متساوي في كل جوانب الصينية.
4- دخلي الصينية في فرن ساخن، وسيبيها لمدة من 10 إلى 15 دقيقة لغاية ما لونها يحمر شوية وتعلى، واوعي تسيبيها كتير في الفرن لإنها ممكن تنشف منك.
5- في الوقت اللي العجينة فيه هتكون في الفرن، أحضري المربى وحطيها في طبق وقلبيها كويس لغاية ما تبقى سايلة وكثافتها قليلة علشان تعرفي تفرديها على العجينة.
6- بعد ما تطلّعي الصينية من الفرن حطي على وشها ورق زبدة واضغطي عليهابصينية تانية، وبعد كده قطعي بالسكينة الأطراف بحيث تكون متساوية.
7- افردي المربى على الوش، بس خلي بالك إنك تسيبي الأطراف نظيفة من غير ما تفردي عليها المربى.
8- لفي السويسرول بالراحة وممكن إنك تقطعي بالسكينة جزء صغير مسافة واحد سم من الناحية اللي هتلفي من عندها؛ لأن الطريقة دي هتسهل عليكِ اللف، ورقة الزبدة اللي من تحت هتساعدك وإنتِ بتلفيه، وبعد كده حطيه في الثلاجة.
9- بعد ما السويسرول يبرد قطعيه لشرائح وقدميه.. وبالهنا والشفا. 10- ملاحظه يمكن الاستغناء على ورق الزبده بوضع قطعة قماش ناعمه عليها سكر مرحى وقلب السويسرول على الوجه والحشوه تكون من الاسفل فى الحالتين للمعرفة كيفية عمل السويسرول بالصور خطوه بخطوه حمل الملف - المرفقات
- السويسرول بالمربى.doc
- لا تتوفر على صلاحيات كافية لتحميل هذه المرفقات.
- (241 Ko) عدد مرات التنزيل 0
عدل سابقا من قبل أمونة في السبت نوفمبر 27, 2010 3:34 pm عدل 1 مرات | |
|
سومه مشرف مميز
عدد المساهمات : 12 تاريخ التسجيل : 13/03/2010 العمر : 39
| موضوع: رد: طريقة عمل السويسرول ييييييييييييم الخميس نوفمبر 25, 2010 4:38 pm | |
| | |
|